Biografie bandleden

Biografie bandleden

...

René van der Veen (leadzang)

René (1966) speelde op jonge leeftijd al stemband; hij zong als kind fanatiek. Dat heeft hij nooit meer losgelaten en werd uiteindelijk zanger van verschillende bands. Anodyne, Bucks and Booze, Rio, Wolf to the Moon gingen vooraf aan The Cats In The House. René is, net als velen uit die tijd, opgegroeid met muziek van The Cats. Ook bij hem thuis werd deze muziek veel gedraaid. De lievelingsmuziek van René is naast The Cats, Classick Rock en natuurlijk Elvis Presley. Als een goed lijkende Elvis heeft hij veel opgetreden; kwam er in Duitsland mee op tv en trad ook op in België. Hoewel hij het Elvis-repertoire meesterlijk en vooral gevoelig zingt, is René op z’n best als zichzelf, bij The Cats In The House. Geen imitatie van Piet, Cees of Jaap, maar het eigen geluid van René van der Veen. Nederland heeft er weer een topzanger bij.

...

Edwin Peters (drums en zang)

Edwin (1963) is geboren met drumstokken in zijn handjes, althans dat zegt ie zelf. Z’n moeder werd boos als de zoveelste emmer bezweek onder het geweld van haar kleine trommelende mannetje. Toen toch maar een drumstelletje gekocht. Op z’n 10e begon Edwin te roffelen bij het plaatselijke drumkorps en daarna bij de big band. Vanaf zijn 15e speelt Edwin, bij vrienden ook wel bekend als “Mr. P”, in verschillende bands, totdat Frontpage werd opgericht. Met deze semi-professionele band trad hij vaak op, in Nederland en Duitsland, samen met André Bruns . Begin 2000 hield deze band op te bestaan en drumde hij bij o.a. Disorder (rockband) en begeleidde hij soul- en gospelkoor Spirit. Net als Phil Collins en Herman van Boeyen, beheerst Edwin de combinatie van drummen en zingen tegelijk. Ook Edwin moest even wennen aan de muziek van The Cats, maar inmiddels wil hij samen met deze geweldige muziekvrienden de Cats-muziek nieuw leven inblazen.

...

André Bruns (bas en zang)

André (1963) begon zijn muzikale loopbaan op negenjarige leeftijd als trompettist, bij de plaatselijke fanfare. Op zijn veertiende stapte hij over naar de gitaar en begon hij met drummer Edwin Peters een band. Omdat ze geen bassist konden vinden, besloot André de bas om zijn nek te hangen en die heeft hij nooit meer afgedaan. Later ontstond Frontpage, een semi-professionele band waarmee ze Nederland en Duitsland veroverden. Na een aantal jaren is André de grens overgestoken en speelde hij zes jaar lang, week in week uit, in verschillende bands. Voor hem is met The Cats In The House een periode van “relaxen” aangebroken. Niets moet meer; alles is voor de muziek en voor het plezier dat de band heeft en geeft. In het dagelijks leven is André werkzaam als chauffeur op een zorg ambulance bij een Duitse organisatie.

...

Sander Veldhuis (toetsen, zang en accordeon)

Sander (1970) kroop als peuter al op de pianokruk om de piano te ontdekken. Met 11 jaar begon hij serieus muziek te maken op een electronisch orgel (helaas was de piano een paar jaar daarvoor ingeruild). Op zijn 16e had hij zijn eerste synthesizer bij elkaar gespaard, er zouden er nog vele volgen. Vanaf die tijd ging hij ook in verschillende bandjes spelen. Naast The Cats In The House speelt hij toetsen bij Johnny Teardrop en het James Last Revival Orchestra. Hij wordt ook ingezet bij verschillende projecten waar hij een aantal bekende artiesten heeft mogen begeleiden. Sander heeft een brede muzikale smaak waarbij de voorkeur uitgaat naar muziek van de jaren 70 en 80. De bijzonder herkenbare sound van The Cats spreekt hem aan. Op de bühne spelen geeft hem een geweldige kick, helemaal als er goed wordt gespeeld en het geluid goed is. En het is echt af als het publiek heeft genoten.

...

Jordy Tuip (gitaar, mandoline, zang)

Jordy (1996) is geboren in Volendam. Na twee maanden op zevenjarige leeftijd te hebben gevoetbald, wist hij al dat hier niet zijn passie lag. Niet lang daarna is hij bij toeval in aanraking gekomen met de gitaar. Inmiddels heeft hij al aan vele muzikale projecten mee mogen werken en heeft hij in meerdere bandjes gespeeld. Zijn muzikale hoogtepunten waren zijn optreden met o.a. een Beach Boys concert in Tivoli Vredenburg en het Concert Gebouw alsmede zijn rol als invalgitarist bij o.a. Charly Luske en Jan Smit. Hij heeft zichzelf nog meer multi-inzetbaar weten te maken door mandoline en pedal steel guitar te leren spelen. Sinds 2021 is hij ook bandlid bij The Cats In The House en heeft hij in november 2021 zijn eerste eigen album uitgebracht, genaamd "Mystic Matter". Zijn zang en muzikaliteit maken hem een welkome aanwinst voor The Cats In The House. Zijn uitstraling op de bühne geeft duidelijk aan dat hij veel zin heeft in dit, voor hem, nieuwe muzikale avontuur.

...

Hans Kienhuis (gitaar en zang)

Hans heeft met zijn 35 jaar ervaring als professioneel gitarist inmiddels zijn sporen in het muziekcircuit ruim verdiend. Hij speelt niet alleen gitaar maar neemt ook de backing vocals voor zijn rekening. Hij is vaardig binnen verschillende genres: van rock, blues, jazz tot pop en natuurlijk ….The Cats. Naast het runnen van zijn eigen gitaarschool, bouwt hij zijn eigen gitaren. Hiermee weet hij altijd weer een gevoelige snaar te raken! Professionaliteit staat bij hem altijd voorop, maar een goede sfeer mag natuurlijk nooit ontbreken. Deze combinatie en zijn passie voor muziek zorgen ervoor dat voor hem elk optreden er één is om nooit te vergeten!

...

Emil Angouchev (slag- en sologitaar)

Emil is geboren in Bulgarije, in het plaatsje Plovdiv. Hij speelde als beroepsmuzikant in meerdere internationale bands en werd regelmatig ingehuurd als studiomuzikant. Hij woont al jaren in Rheine (Duitsland) en is werkzaam als gitaardocent. Emil is een gevoelig mens en onze eigen ‘knuffelbeer’. Hij heeft inmiddels de Cats-muziek leren kennen en is er van gaan houden. Net als van de band, want Emil voelt zich thuis tussen zijn muziekvrienden van The CatsIin The House. Zoals hij zelf zegt “Ihr seit meine neue Familie” én hij houdt van jullie, onze fans en publiek.